lördag 1 januari 2000

Projekt

Klicka på bilderna för att komma till respektive projekt

Årstad

1993 gjorde jag ett förslag till en ny innerstad på Årstafältet i Stockholm.
2006 publicerade handelskammaren en rapport som stödde förslaget.
2007 förkastade Stockholms Stads byggnadsnämnd förslaget att bygga några punkthus intill Årstafältet.
2008 ordnas en tävling om en park på fältet. Här beskrivs mitt förslag och vägen dit. 10 000 lägenheter plus kontor, handel, industri, service, dagis, skola etc. En både attraktiv och hållbar stad är möjlig.


- under uppbyggnad -
Järvafaltet

Central Park på Manhattan är mindre än Järvafältet mellan Tensta-Rinkeby och Kista-Akalla. Fler personer i Stockholm har fikat i Central Park än på Järvafältet, trots skillnaderna i avstånd. Här visas hur Stockholms stadsbrist kan åtgärdas – om traditionellt tänkande trafikplanerare, miljöaktivister och politiker tog klimathotet och varumärket ”Capital of Scandinavia” på allvar. 30 000 boende och gott om plats för hotell, shopping, företag, integration och kollektivtrafik.


- under uppbyggnad -
Sörmland

Varumärkesbyggande för Södermanlands län på uppdrag av Länsstyrelsen. Baserat på workshops, seminarier, hearings, intervjuer och historiska och internationella referenser tecknas här en framtidsbild av Sörmlands nio kommuner – med attraktiva och hållbara städer och byar som konkurrensmedel. Samarbetsprojekt med Arken arkitekter, Småstaden arkitekter, Ekologigruppen med flera. Red Johan Ohlson, grafisk produktion Neo Media/Stefan Lundström.